top of page

Het FORUM: Hoe het werkt

Welkom op Het FORUM van het CSA-netwerk.

 Dit forum is gemaakt (en dus ook enkel toegankelijk) voor leden (boeren en boerinnen) van het CSA-netwerk. Het forum is bedoeld als vervanging van de mailing lijsten. Je kan hier dus dezelfde vragen stellen en dezelfde info delen en dit komt ook bij dezelfde personen terecht dan wanneer je de mailing lijst zou gebruiken, dat is, van zodra iedereen zich op het forum heeft aangemeld.

Hieronder staat beschreven hoe je jezelf kan aanmelden, hoe en waar je berichten post en je je instellingen aanpast. Moest het ondanks al jouw en onze moeite toch niet lukken, blijf rustig, het is allemaal de schuld van die domme computer (of van de forumbeheerder, maar die heeft ook een domme computer). Laat ons dus zeker weten wat er precies mis loopt via info@csa-netwerk.be en we doen onze uiterste best om jouw computer zo snel mogelijk te helpen. 

BEKIJK HIER EEN FILMPJE OVER HET GEBRUIK VAN HET FORUM

STAP 1: AANMELDEN

Het forum kan enkel gebruikt (en gelezen!) worden als je bent aangemeld.

Aanmelden kan op 3 manieren: (1) via je google account, (2) via je facebook account of (3) met een email adres en eigen gekozen wachtwoord. Opties (1) en (2) zijn de snelste.

Je kan de inlog knop vinden: (1) helemaal onderaan de startpagina, (2) bij 'gebruikers' in de menu bovenaan rechts of (3) door op een categorie in het forum te klikken. Van zodra je dit gedaan hebt, wordt er een verzoek naar de beheerder gestuurd, deze kijkt dan naar al je facebook foto's, probeert je schoolrapport van 1989 en al je verkeersboetes van de afgelopen 5 jaar op te zoeken. Mopje natuurlijk, maar de beheerder zit niet altijd achter haar computer dus soms kan het een tijdje duren voordat je account actief is. Denk je dat we je vergeten zijn? Stuur dan een mailtje naar info@csa-netwerk.be.

STAP 2: VOORKEUREN AANPASSEN

Het leuke aan het forum is dat je zelf een hoop dingen kan aanpassen naar je eigen smaak. Via 'Gebruikers' rechtsboven in de menubalk (of via het icoontje uiterst rechts in de menu balk), kan je jezelf in de lijst zoeken en via de knop 'Mijn Profiel' kom je op de pagina met je persoonlijke instellingen. Je kan bijvoorbeeld je naam aanpassen of een foto toevoegen. 
Via de knop 'Settings' kan je aanduiden van wat je op de hoogte wilt gehouden worden via email. Nu wordt het BELANGRIJK: dit is enkel van toepassing voor delen van het forum (en personen) die je VOLGT. 'Volgen' doe je als volgt: Op de home page van het forum staat achter elke categorie 'VOLGEN' daar dien je op te klikken en dan verschijnt het label 'VOLGEND'. Helaas moet je elke categorie apart aanduiden en kan je niet in één klik alles volgen. Van zodra je dit hebt gedaan en in je profiel staat ingevuld dat je emails wenst te ontvangen (dat is standaard zo ingesteld dus als je daar niet aan geprutst hebt is dat automatisch in orde), dan zal je emails ontvangen van zodra er actie is binnen de categorie die je volgt. 

STAP 3: BERICHTEN PLAATSEN/BEANTWOORDEN

Om een nieuwe vraag te stellen ga je eerst naar de categorie waarin de vraag thuis hoort. Neem in het begin wat tijd om de juiste categorie te vinden (en laat ons zeker weten als je denkt dat een cruciale categorie ontbreekt). Van zodra je binnen bent in de categorie klik je rechtsboven op de knop: 'nieuwe post creëren'. En je bent vertrokken. BELANGRIJK: Post geen foto's op het forum, de opslag capaciteit van dit forum is laag en we willen het cheapo houden. Wil je een foto of document toevoegen, zet deze dan in de dropbox HIER (of via de WORTEL in de zijbalk) en post de link in het forum bericht.

Maak een duidelijke titel en/of eerste zin. De leden van het forum krijgen namelijk enkel deze te zien in hun email en het zal bepalen of ze doorklikken of niet.

Wanneer je op een bericht van iemand anders wilt antwoorden, klik je op de knop rechts 'Opmerking toevoegen'. Antwoord enkel op de vraag van het oorspronkelijke bericht. Ben je de huidige discussie beu en wil je subtiel van onderwerp veranderen? Doe dat niet in het huidige bericht maar maak een nieuw bericht aan.

Vragen, opmerkingen en suggesties zijn allemaal heel welkom op info@csa-netwerk.be.

Veel plezier met het forum gewenst!

bottom of page